U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Laatste nieuws

 

2020/12/02

 

Leukste cadeaubon voor de feestdagen! 

Lees meer

 

2020/10/03

 Twee hele fijne proeven voor Lotte van Houtert

Lees meer

 

2020/09/27

 Nette proeven van Vera Jacobs

Lees meer

Ik ben geboren op 15 november 1979 te Waddinxveen en opgegroeid in Hellevoetsluis. Al op jonge leeftijd in aanraking gekomen met de paardensport en in 1996 begonnen aan de opleiding ‘zelfstandig beroepsbeoefenaar paardenhouderij en sport’ te Deurne. Deze opleiding heb ik in 1999 succesvol afgerond. Ik was slechts 19 jaar toen deze opleiding was afgerond en besloot daarom om mijn studie met twee extra jaren te verlengen om zodoende extra certificaten te behalen zoals Ontwikkelen springparcours, Beheren publieksvoorlichting, Uitvoeren hengstenhouderij en Sociale hygiëne. In 2001 heb ik dit alles afgerond met het diploma Kaderfunctionaris.

Tijdens mijn studie heb ik verschillende paarden gereden. In het tweede jaar van de opleiding  heb ik Erle (v. Wendekreis) mee kunnen nemen. Zij was in bezit van Vera de Boo. (Eigenaar "Manege Hellevoet"  te Hellevoetsluis)

Dorette (Ureterp x Proloog) reed ik tijdens het derde jaar van de opleiding. Deze Gelderse merrie is de moeder van Swingly en Morse.  Swingly was een manegepaard, in eigendom van Manege de Roosberg (Bavel).

Het vierde en vijfde jaar van de opleiding heb ik Morse meegenomen. Een Gelders type van Bazuin x Ureterp, een zoon van de eerdergenoemde Dorette en volle broer van Swingly. De in 1994 geboren ruin bleek een sterk en goed paard om de opleiding mee af te ronden. Tevens is hij mee geweest naar Duitsland en is daar gestart tot L2-niveau. Morse heeft in zijn laatste jaren gediend als recreatiepaard voor mijn zus en zwager en was tevens de grote vriend van hun andere paard Katapult. Beide paarden zijn uiteindelijk 25 jaar oud geworden.

In 2000 en 2001 ben ik voor Dressurstall Rothenberger (D) gaan werken als groom, ruiter en instructeur. Deze stal is in eigendom van de Duitse dressuurruiter Sven Rothenberger en zijn Nederlandse echtgenote Gonnelien Rothenberger-Gordijn. In die periode ben ik veel mee geweest op nationale en internationale wedstrijden en was verantwoordelijk voor de dagelijkse verzorging van de dressuurpaarden Leonardo da Vinci (Lauries Crusador xx x Davignon l) , Weyden (Western Star x Grande) en C’est Bon (Contender x Gelria). Tijdens het dekseizoen meegereisd met de goedgekeurde dekhengst Jongor’s Weyden naar Stal de IJzeren Man in Weert (NL). Stal De IJzeren Man is het dekstation, spring- en dressuurstal van de ouders van Gonnelien Rothenberger.

Een spannende tijd brak aan in 2000 voor de Olympische Spelen in Sydney (AUS).  Gonnelien was 1e reserve voor het Nederlandse Dressuurteam, dat bestond uit Anky van Grunsven - Bonfire, Arjen Teeuwissen - Goliath, Ellen Bontje - Silvano en Coby van Baalen - Ferro. Mocht er een combinatie uitvallen, dan zou ik mede mogen afreizen als groom van Gonnelien Rothenberger en Weyden. Hiervoor zijn we in quarantaine geweest op de stal van Anky van Grunsven. ‘Helaas’ viel er bij het Nederlandse team niemand uit, dus zat een reis naar Australië er niet in.

In 2001 koos ik er voor om terug te keren naar Noord-Brabant. De afstand tussen Breda waar mijn vriend, en inmiddels echtgenoot, Sidney woonde en Bad Homburg was toch lastig te overbruggen. In deze periode ben ik gaan werken op Manege de Roosberg te Bavel waar ik eerder tijdens mij  studie stage heb gelopen. Hier heb en mag ik nog steeds velen van jong tot oud  de liefde en plezier voor het paardrijden mee geven. Ruiters op elk niveau in dressuur, springen,  maar daarnaast ook longeer- en zitlessen. Een goede paard- en stalverzorging horen hier natuurlijk bij. 

Vanaf 2012 ben ik als zelfstandige gaan werken en verzorg met veel enthousiasme lessen en trainingen  voor particulieren, verenigingen en bedrijven in zowel privé- als groepsverband. Daarnaast verzorg ik met veel persoonlijke aandacht het coachen en begeleiden van (wedstrijd) ruiters en uiteraard het rijden van paarden van klanten. 

 

Sinds 15 december 2019 ben ik de trotse mama van onze dochter Lien.

 

Delen via sociale media

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?